Stylat bröllop Lydinge Säteri

Att ibland få möjlighet att samarbeta med andra företagare och få skapa utifrån vad man själv vill är något som inspirationen igång. Denna oktober dag blev det ett samarbete tillsammans med Lydinge Säteri, Blomsterrummet Uppsala och Mirja Mira makeup.

Min tanke var ganska tidigt i processen att jag ville göra fotograferingen utanför sommarmånaderna och visa på hur fint det kan bli även om man inte gifter sig mitt i sommaren. Och dagen bjöd verkligen på klassiskt höstväder, blåst men en otroligt vacker lantlig miljö samt ett blivande brudpar som kunde värma sig hos varandra.

Vi började med att förberedelserna på Lydinge säteri och sedan porträtt ute i deras magiska lada som man kan hyra för sitt lantliga bröllop. Vi fortsatte sedan med porträtt både på gården men också i närliggande område men en fantastisk vy. Se och njut på detta magiska par, Hanna och Gabriel som verkligen strålade och var en dröm att fotografera. Stort tack till alla för en helt fantastisk dag!

Bröllopsfotograf Fårö, Gotland

Fårö

Fårö som ligger på Gotlands norra spets är under sommaren välbesökt av turister, men under resterande del av året är antalet besökare betydligt mindre och landskapet får då träda fram än tydligare. Raukarna, det karga landskapet och havet som alltid är närvarande gör denna plats magisk och en fantastisk plats för ett bröllop.
Brudgummen kommer från Tyskland och bruden från USA, tillsammans bor i Stockholm. Man kan ju tänka sig att val av plats inte blir helt enkelt när man tillsammans har 3 länder som ligger en varmt om hjärtat. Men valet föll på Fårö och en helg tillsammans med sina vänner och familj.

Stora Gåsemora

Närmre 60 av brudparets familj, släkt och vänner hade rest till ön för en helg tillsammans på Stora Gåsemora gård. Att många av gästerna hade rest långväga var tydligt något som brudparet uppskattade vilket märktes i deras planering. Deras dag var inte bara planerad för dom, utan för alla deras gäster och man har lagt mycket fokus på gästerna och deras upplevelse.
Jag mötte upp brudparet strax innan vigseln och jag slogs av hur avslappnade dom var.
10 minuter innan vigseln skulle börja stod jag ute i hästhagen tillsammans med brudgum och några av gästerna som tillsammans höll på att fixa vigselplatsen. Marken i hagen var efter sommarens extrema torka så hård att det inte på något sätt gick att få ner pinnarna till vigsel portalen. Dock var det inget som stressade och varför ska det göra det när man har fina familjemedlemmar som ställer upp och under hela vigseln står och håller upp portalen.
Rachel gick tillsammans med sina föräldrar och syster in till vigsel genom hela kohagen och mötte sin blivande man. Vigseln var härligt avslappnad med både borgerlig och judisk vigselförrättare och traditioner.

Tårtmingel

Efter vigseln gick alla tillbaka genom hästhagen för brudskål inne på gården. I samband med brudskålen så bjöd man även på bröllopstårtan, ett genialiskt drag när alla börjar bli lite små hungriga innan middagen och så härligt att tårtan få ta lite mer plats än efter middagen mitt i natten.
Gästerna minglade på medan jag, brudparet och deras familjer smet iväg för att brudparet skulle skriva på sina judiska bröllopsavtal. Så härligt att bara familjen fick en liten stund tillsammans under dagen.
Efter det började plockmat att ställas fram och gästerna fick mingla och äta förrätten utomhus, så galet fantastiskt!

Stort tack fina Rachel och Kristen för att jag fick vara med på er magiska dag! En så avslappnad och familjär dag som ligger mig otroligt varmt om hjärtat!

Företagsfotografering Malin Ivarsson Jewelry

En blåsig augusti dag åkte jag och Malin till kusten strax söder om Visby för att fota bilder på henne samt hennes vackra smycken. Då en del av hennes inspirations källor är från Gotland passade den karga omgivningen perfekt för fotograferingen.

Ni hittar Malins fina smycken på hennes hemsida här.


Vill du också ha hjälp att skapa levande bilder till din/er hemsida, marknadsföring eller sociala medier? Skicka mail till neasfotografi@gmail.com så återkommer jag med information.

Bröllopsfotografering i samarbete med Irisdals Blomsterhandel

Så fantastiskt kul att få samarbeta med andra kreativa och få skapa helt utifrån sina egna önskemål. I september begav jag mig till Bläse Kalkbruksmuseum med en magisk bukett gjord av Anna Berling från Irisdals Blomsterhandel som ligger strax inför Österport i Visby. Rekommenderar starkt Irisdals om ni planerar att gifta er på Gotland men även för att kreationer.

Ni kan läsa mer om Anna på hennes sida här och njuta av bilderna på hennes magiska kreation nedan.

Bröllopsfotograf Knivsta | Katarina & Johan

Sällan har jag varit med om ett par där känslorna varit så påtagliga stunden innan de träffade varandra. Det leende som spred sig i Johans ansikte när Katarina kommer gående bakom hans rygg, ja det var fantastiskt!
När tiden är knapp och man är på en så fin plats så varför krångla till det? Vi stannade och gömde oss bakom kyrkan och tog alla porträtt där. Med hjälp av dinosaurie läten fick vi så fina bilder på hela familjen och trots att vi var många personer bakom kyrkan kunde Johan och Katarina njuta av en stund tillsammans innan vigseln. 

VASSUNDA KYRKA

När de klev in i kyrkan inför sin familj och vänner så var känslorna så påtagliga och vi var många som hade tårar som föll nerför kinderna.
Men den här dagen var inte bara Johan och Katarinas bröllopsdag, utan det var också dags att döpa deras yngsta son. En väldigt fin stund direkt efter vigseln, även den fylld av värme och kärlek.
Sedan gick de nygifta ut under en sabelhäck, en väldigt fin detalj då Johans vänner fick vara en stor del av deras dag.

Barndomsdrömmen om vigsel vid havet | Emelie & Martin

Emelie och jag känner varandra sedan gymnasiet, dock en detalj vi inte visste när hon första gången kontaktade mig för fotograf till deras bröllop.
Emelie har alltid drömt om att ha sitt bröllop vid Folhammar, ett vackert raukområde i Ljugarn på Gotlands östra sida. En magisk plats där augustidagen till trots inte allt för många turister hittat till. 
Jag mötte upp dom hemma i deras fantastiska hus i Ljugarn där Emelie fick hjälp av en av sina tärnor att göra sig i ordning. Och det var ett väldigt avslappnat brudpar som mötte mig denna dag. Att få vara hemma hos sig, i sina trygga punkt med sin blivande och deras dotter, ja det var verkligen en härlig stund med hela familjen.

FOLHAMMAR

Jag åkte sedan ner till rauk området och kollade platser samtidigt som brudparet satte sig med havet som utsikt och tog ett glas bubbel. Kan vara så att en nyfiken fotograf tog någon liten bild på detta...
Vi fotograferade sedan med de magiska raukarna omkring oss innan vi smet iväg längre norr på medan gästerna samlades för vigseln.
På sin bröllopsdag vill man att allt ska gå smärtfritt och inga problem ska uppstå, såklart men med en lättsam inställning får man en mer avslappnad dag. Precis när vigseln skulle börja visade det sig att elaggregatet inte fungerade och efter en panik ändring av musiken kunde Emelie och Martin gå fram tillsammans med sina närmsta samlade runt omkring sig. 

Efter vigseln var det brudskål och mingel mellan raukarna, den härligaste omgivningen jag varit med om någonsin för ett mingel!
Sedan gick gästerna bortåt parkeringen där traktor och vagnar väntade för att eskortera de bort till middagen. Det ingen visste om var att Emelie och Martin såg till att få sin första transport som äkta makar att vara en de sent kommer glömma, och inte gästerna heller!

SJÖVIKSGÅRDEN

Middag och fest var vid vackra Sjöviksgården och ja i min mening finns ingen bättre festlokal än den som har utsikt över havet! Efter början av middag och de första talen lämnade jag brudparet till en magisk kväll med sina nära och kära.