Bröllopsfest med festivalkänsla

Ja herregud, hur ska jag ens kunna förklara den här dagen. En sensommar dag i slutet av augusti, ett soligt Gotland, en festplats ute på en åker, ett avslappnat brudpar som i hemlighet gift sig ett år tidigare och nu skulle fira med sina nära och kära. Kvällen hade verkligen allt! Förrätten var en picknick i det gröna där alla gäster fick chans att lära känna varandra lite bättre. Till varmrätt blev det skaldjursbuffé och i slutet av middagen väntade en eldshow och sedan brudvals under bar himmel. En dag som verkligen speglade brudparet, mina fina kusin och hennes man.

Bröllopsfotograf Fårö, Gotland

Bröllopsfotograf Fårö Gotland

Redan när jag några dagar före bröllopet tog en kopp kaffe med bruden, Camilla, kände jag att den här familjen kommer vara fantastiska att få hänga och vad rätt jag hade! Camilla, Robin och deras 3 barn brukar spendera delar av sin semester på fantastiska Fårö. Och precis som jag så är dom kära i det karga landskapet, som med all säkerhet skiljer sig mot deras vanliga omgivningar i Skellefteå. Och den här soliga juli dagen skulle det karga landskapet vara bakgrunden under deras bröllopsdag.

Jag började dagen med att plocka upp blommorna hos floristen i Visby påväg upp mot Fårö. Sedan mötte jag upp brudparet på campingen innan vi åkte iväg för fotografering.
Sedan åkte vi vidare till Fårö kyrka för vigsel.

Fårögården

Efter vigseln samlades gästerna vid Fårögården där de efter en brudskål satte sig ner på restaurangens uteservering för att avnjuta en avslappnad middag tillsammans. Tänk er bara, sommar, Fårö, uteservering, solnedgång, brudpar i solglasögon, de närmsta vännerna.
Vi avslutade sedan dagen med en fotografering i solnedgången.

Bröllopstips

Bröllopstips

Det härliga med bröllop är att se hur varje par har planerat sin dag för att få den precis så som dom vill ha den. Genom alla bröllop jag fotograferat under åren har jag fått fått se så många fantastiska upplägg. När ni bokar mig som er fotograf så ses jag gärna över en fika eller möte via telefon eller Skype för att prata mer om ert upplägg och delar med mig av tips och erfarenheter.

Men i det här inlägget vill jag dela med mig av några av mina tips.

All planering börjar ofta med att sätta budget. Utgå sedan från er budget och välj vilka delar som är viktigast för er och lägg pengar på det. Oavsett om det är mat, lokal, musik, fotograf, se till att inte välja bort det som är viktigast för er. Spara hellre in på annat som ni inte tycker är viktigt.

Gör som ni vill, det finns inga regler. Vill ni ha hamburgarbuffé som varmrätt, eller äta tårtan till minglet, gör det! Det är er dag så välj utifrån er och den känslan som ni vill skapa.

Se till att inte ha ett för tajt tids schema. Se till att få luft under dagen och slippa stressa, hela dagen kommer bli så mycket härliga. T ex genom att se till att inte ha för många förflyttningar, kanske värt att lägga lite extra på att frisören/make up artisten kommer till dig istället?

Unplugged wedding - ett uttryck som blivit vanligare och vanligare. Det innebär helt enkelt att man ber sina gäster att under vigseln lägga bort mobiler och kameror och vara närvarande och istället låta fotografen vara den enda som fotar. Dels ser det inte så roligt ut sen på era bilder att era gäster sitter med mobil eller kamera i ansiktet, men också helt enkelt för att få allas närvaro i stunden.

Bröllopsfotograf Djupvik Gotland

Bröllopsfotograf Djupvik Gotland

En september dag var det äntligen dags för Robert och Zeema att gifta sig och valet föll på Gotland och fantastiska Kovik för vigsel och Djupvik Hotel. Jag har tidigare fotat bröllop vid Djupvik och det är verkligen en magisk plats med utsikt över havet.

Kovik Kapell

Vigsel hölls i Kovik kapell som ligger längs med Gotlands västra sida, 3 mil söder om Visby. Kapellet är litet och mysigt vilket gör att vigseln känns väldigt intim och med vacker musik från deras vänner var vigseln verkligen personlig och så fin. Kapellet var omringat av kor som dock höll sig på behörigt avstånd men ändå gav intrycket att platsen är så naturlig och öppen som den verkligen är.

Efter vigseln åkte gästerna mot festen medan jag och brudparet tog en lugn stund vid havet runt kapellet och fotade porträtt. Gotlands natur utgör verkligen en magisk kuliss och med ett avslappnat brudpar skapade vi magi!

Djupvik Hotel

Efter porträtten åkte vi mot fantastiska Djupvik Hotel där middag och fest skulle hållas. Och vilken magiskt plats det är. Med utsikt över havet och Karlsöarna kunde gästerna mingla innan det var dags att sätta sig ner för middag, där brudparet dansade in och satte stämningen för kvällen. Här lämnade jag brudparet och deras gäster för att njuta av middag och fest.

Djupvik Hotel Kovik Kapell Ida Lanto

Fler bröllop att inspireras av

Stylat bröllop Lydinge Säteri

Att ibland få möjlighet att samarbeta med andra företagare och få skapa utifrån vad man själv vill är något som inspirationen igång. Denna oktober dag blev det ett samarbete tillsammans med Lydinge Säteri, Blomsterrummet Uppsala och Mirja Mira makeup.

Min tanke var ganska tidigt i processen att jag ville göra fotograferingen utanför sommarmånaderna och visa på hur fint det kan bli även om man inte gifter sig mitt i sommaren. Och dagen bjöd verkligen på klassiskt höstväder, blåst men en otroligt vacker lantlig miljö samt ett blivande brudpar som kunde värma sig hos varandra.

Vi började med att förberedelserna på Lydinge säteri och sedan porträtt ute i deras magiska lada som man kan hyra för sitt lantliga bröllop. Vi fortsatte sedan med porträtt både på gården men också i närliggande område men en fantastisk vy. Se och njut på detta magiska par, Hanna och Gabriel som verkligen strålade och var en dröm att fotografera. Stort tack till alla för en helt fantastisk dag!

Bröllopsfotograf Fårö, Gotland

Bröllopsfotograf Fårö Gotland

Fårö som ligger på Gotlands norra spets är under sommaren välbesökt av turister, men under resterande del av året är antalet besökare betydligt mindre och landskapet får då träda fram än tydligare. Raukarna, det karga landskapet och havet som alltid är närvarande gör denna plats magisk och en fantastisk plats för ett bröllop.
Brudgummen kommer från Tyskland och bruden från USA, tillsammans bor i Stockholm. Man kan ju tänka sig att val av plats inte blir helt enkelt när man tillsammans har 3 länder som ligger en varmt om hjärtat. Men valet föll på Fårö och en helg tillsammans med sina vänner och familj.

Stora Gåsemora

Närmre 60 av brudparets familj, släkt och vänner hade rest till ön för en helg tillsammans på Stora Gåsemora gård. Att många av gästerna hade rest långväga var tydligt något som brudparet uppskattade vilket märktes i deras planering. Deras dag var inte bara planerad för dom, utan för alla deras gäster och man har lagt mycket fokus på gästerna och deras upplevelse.
Jag mötte upp brudparet strax innan vigseln och jag slogs av hur avslappnade dom var.
10 minuter innan vigseln skulle börja stod jag ute i hästhagen tillsammans med brudgum och några av gästerna som tillsammans höll på att fixa vigselplatsen. Marken i hagen var efter sommarens extrema torka så hård att det inte på något sätt gick att få ner pinnarna till vigsel portalen. Dock var det inget som stressade och varför ska det göra det när man har fina familjemedlemmar som ställer upp och under hela vigseln står och håller upp portalen.
Rachel gick tillsammans med sina föräldrar och syster in till vigsel genom hela kohagen och mötte sin blivande man. Vigseln var härligt avslappnad med både borgerlig och judisk vigselförrättare och traditioner.

Tårtmingel

Efter vigseln gick alla tillbaka genom hästhagen för brudskål inne på gården. I samband med brudskålen så bjöd man även på bröllopstårtan, ett genialiskt drag när alla börjar bli lite små hungriga innan middagen och så härligt att tårtan få ta lite mer plats än efter middagen mitt i natten.
Gästerna minglade på medan jag, brudparet och deras familjer smet iväg för att brudparet skulle skriva på sina judiska bröllopsavtal. Så härligt att bara familjen fick en liten stund tillsammans under dagen.
Efter det började plockmat att ställas fram och gästerna fick mingla och äta förrätten utomhus, så galet fantastiskt!

Stort tack fina Rachel och Kristen för att jag fick vara med på er magiska dag! En så avslappnad och familjär dag som ligger mig otroligt varmt om hjärtat!

Stora Gåsemora

Företagsfotografering Malin Ivarsson Jewelry

En blåsig augusti dag åkte jag och Malin till kusten strax söder om Visby för att fota bilder på henne samt hennes vackra smycken. Då en del av hennes inspirations källor är från Gotland passade den karga omgivningen perfekt för fotograferingen.

Ni hittar Malins fina smycken på hennes hemsida här.


Vill du också ha hjälp att skapa levande bilder till din/er hemsida, marknadsföring eller sociala medier? Skicka mail till neasfotografi@gmail.com så återkommer jag med information.