Bröllop

Bröllopsfotograf Gotland | Tisdagsbröllop vid havet

Att välja plats för sitt bröllop är inte alltid det lättaste. När Elisa och TG skulle planera sitt bröllop var en dröm ett fin strand utomlands. Valet blev tillslut vackra Fridhem på Gotland. En varm tisdag i augusti mötte jag upp dom vid Fridhems pensionat för att föreviga förberedelserna inför deras dag. Sedan följde vigseln i det lilla kapellet på vägen ut mot Högklint, som jag som är uppväxt på Gotland till och med har missat. Efter en kortare promenad tillbaka till pensionatet och brudskål gick vi ner mot stranden för porträtten. Om inte den stranden kommer i närheten av att vara utomlands då vet jag inte!

Efter porträttfotograferingen som avslutades med en kortare regnskur så gick brudparet tillbaka till sina gäster som roade sig med kubb såklart!

Jag lämnade brudparet för att njuta av middagen och mötte sedan upp dom för några sista porträtt i solnedgången, TG:s morgongåva till sin numera fru. Att ta några sista porträtt i solnedgången är något som jag verkligen rekommenderar alla brudpar.

Bröllopsfotograf Gotland | Kristian & Linn

Bröllopsfotograf Gotland 

En fantastiskt härlig juli dag var det dags för Linn och Kristian att bli äkta makar. Kristian och jag har känt varandra ända sedan lågstadiet. Och när han träffade sin älskade Linn samma år som vi tog studenten var det tidigt klart att han verkligen träffat den rätte! Att dessa tu är nära vänner är något jag jag med stolthet säger. Och inte mindre rörd och stolt blev man efter att få delat deras fantastiska bröllopsdag med dom, deras släkt och vänner.

Porträtt längs Ekstakusten

Vi började med att åka ut till vackra Ekstakusten (äääälskar) för att fotografera porträtt. Som sig bör på en ö bjöd dagen på blåst men när jag såg vad detta gjorde med Linns klänning bubblade jag inombords och visste redan att detta kommer bli magiskt! Jag vet ju dessutom hur jäkla fina dessa tu är tillsammans och inte mindre denna dag.

Efter detta bar det av till Väte kyrka och vigsel. Förväntas fulla gäster och en härligt bubbligt brudpar det går inte att misslyckas. När brudparet tillsammans med sina vänner sjunger ”100%” procent var trycket och glädjen hög i kyrkan! Tack förresten att ni förvarnade mig om sången, det är något med mig och sång av brudpar i kyrka som gör att jag vill storgråta..

Efter vigsel och massor av kramar, ja blir lätt så med runt 100 gäster, bar det av till logen i Hejde, som när mina föräldrar var små var en självklar punkt för dans. Till denna dag hade Kristian, Linn och deras familjer gjort ett hästjobb med att återställa denna vackra plats för bröllop. En magiskt kväll som jag efter en sista fotografering i solnedgången fick njuta av som gäst, inte alltid man får de privilegiet!

Bröllopsfotograf Gotland | Hemligt bröllop bara vi två

Bröllopsfotograf Gotland

Att planera ett bröllop kan innebära oändligt många val av kläder, blommor, mat, gästlista, festlokal och allt annat. Eller så väljer man att bara vara vi två på en plats som betyder mycket och bara njuta av lugnet tillsammans. Många börjar planera sitt bröllop redan som liten och jag vet att när jag var liten drömde jag om ett stort prinsessbröllop. Nu vet inte jag vad Victoria eller Simon drömde om när dom var små, men när det var dags för dom att gifta sig valde dom vackra Gotland där dom spenderat otaliga sommarsemestrar och under sin semester i år var det äntligen dags.
Ingen av deras vänner eller familj hemma visste något, jag kände mig ärad kvällen innan när vi sågs och jag insåg att jag och vigselförrättaren var de enda som visste.

Så fredag förmiddag var de så dags för de att vigas. En fin stund som de endast delade tillsammans med vigselförättaren. På kvällen träffades vi vid deras älskade Djupvik och under två timmar njöt vi av omgivningarna och dom av varandra och deras kärlek samtidigt som vi skapade fina minnen att visa för nära och kära där hemma som blev glatt överraskade av nyheten av bröllopet!

Sarah & Tobias, Gotland

En härlig juni dag var det dags för Sarah och Tobias att gifta sig. Kvällen innan satt jag hemma hos mamma och såg hur spöregnet slog ner och bitvis var det strömavbrott. Bröllopsdagen började inte mycket bättre och jag begav mig tidigt ut till Folhammar i Ljugarn, platsen vi valt för porträttfotograferingen. Regnet slog i backen och med is i magen väntade jag in brudparet och lyckan när de 30 minuter innan de dyker upp slutar att regna och sedan var det uppehåll resten av dagen bortsett från en kort skur utanför kyrkan.

Efter vigsel fortsatte brudparet middag och fest tillsammans med sina vänner på vackra Gumbalde gård i Stånga.

Mea & Chris, Göteborg

En vacker augusti dag fick jag äran att åka till Ulebergshamn 1,5 timme norr om Göteborg för att föreviga Mea och Chris bröllop. Ett helt fantastiskt bröllop vid havet där hälften av gästerna från brudgummens sida hade rest ända från Australien. En vacker solig, om än lite blåsig, sommardag med kärlek och feststämning i luften. En vigsel som började med att brudgummen och hans följe dansade in till Sharp dressed man med ZZ Top. Bruden kom in med sin pappa och jag tror inte ett öga var torrt efter den känslosamma vigseln.
Efter vigsel bar det av med hela brudföljet för porträttfotografering vid den makalöst vackra kusten! Ja helt enkelt en underbar dag. Fick följa med ända från förberedelserna fram till middagen och vi avslutade med att fånga brudparet en sista gång i det sista vackra ljuset innan solen gick ned.