Bröllopstips

Bröllopstips

Det härliga med bröllop är att se hur varje par har planerat sin dag för att få den precis så som dom vill ha den. Genom alla bröllop jag fotograferat under åren har jag fått fått se så många fantastiska upplägg. När ni bokar mig som er fotograf så ses jag gärna över en fika eller möte via telefon eller Skype för att prata mer om ert upplägg och delar med mig av tips och erfarenheter.

Men i det här inlägget vill jag dela med mig av några av mina tips.

All planering börjar ofta med att sätta budget. Utgå sedan från er budget och välj vilka delar som är viktigast för er och lägg pengar på det. Oavsett om det är mat, lokal, musik, fotograf, se till att inte välja bort det som är viktigast för er. Spara hellre in på annat som ni inte tycker är viktigt.

Gör som ni vill, det finns inga regler. Vill ni ha hamburgarbuffé som varmrätt, eller äta tårtan till minglet, gör det! Det är er dag så välj utifrån er och den känslan som ni vill skapa.

Se till att inte ha ett för tajt tids schema. Se till att få luft under dagen och slippa stressa, hela dagen kommer bli så mycket härliga. T ex genom att se till att inte ha för många förflyttningar, kanske värt att lägga lite extra på att frisören/make up artisten kommer till dig istället?

Unplugged wedding - ett uttryck som blivit vanligare och vanligare. Det innebär helt enkelt att man ber sina gäster att under vigseln lägga bort mobiler och kameror och vara närvarande och istället låta fotografen vara den enda som fotar. Dels ser det inte så roligt ut sen på era bilder att era gäster sitter med mobil eller kamera i ansiktet, men också helt enkelt för att få allas närvaro i stunden.