Bröllopsfotograf Folhammar Ljugarn

Bröllopsfotograf Folhammar Ljugarn

Emelie och jag känner varandra sedan gymnasiet, dock en detalj vi inte visste när hon första gången kontaktade mig för fotograf till deras bröllop.
Emelie har alltid drömt om att ha sitt bröllop vid Folhammar, ett vackert raukområde i Ljugarn på Gotlands östra sida. En magisk plats där augustidagen till trots inte allt för många turister hittat till. 
Jag mötte upp dom hemma i deras fantastiska hus i Ljugarn där Emelie fick hjälp av en av sina tärnor att göra sig i ordning. Och det var ett väldigt avslappnat brudpar som mötte mig denna dag. Att få vara hemma hos sig, i sina trygga punkt med sin blivande och deras dotter, ja det var verkligen en härlig stund med hela familjen.

Folhammar Ljugarn

Jag åkte sedan ner till rauk området och kollade platser samtidigt som brudparet satte sig med havet som utsikt och tog ett glas bubbel. Kan vara så att en nyfiken fotograf tog någon liten bild på detta...
Vi fotograferade sedan med de magiska raukarna omkring oss innan vi smet iväg längre norr på medan gästerna samlades för vigseln.
På sin bröllopsdag vill man att allt ska gå smärtfritt och inga problem ska uppstå, såklart men med en lättsam inställning får man en mer avslappnad dag. Precis när vigseln skulle börja visade det sig att elaggregatet inte fungerade och efter en panik ändring av musiken kunde Emelie och Martin gå fram tillsammans med sina närmsta samlade runt omkring sig. 

Efter vigseln var det brudskål och mingel mellan raukarna, den härligaste omgivningen jag varit med om någonsin för ett mingel!
Sedan gick gästerna bortåt parkeringen där traktor och vagnar väntade för att eskortera de bort till middagen. Det ingen visste om var att Emelie och Martin såg till att få sin första transport som äkta makar att vara en de sent kommer glömma, och inte gästerna heller!

Sjöviksgården

Middag och fest var vid vackra Sjöviksgården och ja i min mening finns ingen bättre festlokal än den som har utsikt över havet! Efter början av middag och de första talen lämnade jag brudparet till en magisk kväll med sina nära och kära.

Bröllopsfotograf Närsholmen Gotland

Bröllopsfotograf Närsholmen Gotland

När ni bestämt er för att gifta er, varför inte samla era nära och kära för en midsommar helg på Gotland? Det var precis vad Johanna och Anders gjorde. Midsommarafton firades med gästerna som även fick chansen att lära känna varandra inför bröllopet på midsommardagen. En dag som bjöd på ganska mycket blåst utmed Gotlands kusten, men med en sten cool brud som inte brydde sig om blåst så var det en fröjd.

Ett hav av blåeld

När vi träffades under påsken vid Närsholmen och skulle kolla på platser för porträtten kunde man bara se stubb från blåelden, men precis som vi önskat stod blåelden i blom denna midsommardag. Den yttre delen av holmen var täckt och skapade en vacker inramning! 
Psst, är ni på Gotland i slutet av juni se till att åka ut dit, ett hav av blåeld utlovas.

Precis när jag skulle yppa orden att vi skulle åka mot kyrkan så kom några droppar regn, men det var också det enda regnet som kom under dagen. En fin vigselakt och sedan dags för brudparet att gå ut ur kyrkan som äkta makar, då kommer "Celebration" igång och brudparet dansar ut ur kyrkan och gästerna är inte sena att hänga på med brudens pappa i fören, gåshud!

Hemma hos Ulrika

För sin middag och fest hade Johanna och Anders valt Hemma hos Ulrika som ligger i Rone. Jag hade faktiskt aldrig varit där tidigare, men jösses vad fint! En lada som är upprustad för bröllop med en vacker ljus lokal på botten våningen för middag och sedan ett loft uppe för dans natten lång. Middagen startade med snaps bricka och där någonstans lämnade jag dom för att fira vidare i den vackra sommarkvällen.

Vinterkärlek vid Uppsala Högar

Fina Anna och Fredrik trotsade vinter kylan för en stund tillsammans vid Uppsala Högar en söndags eftermiddag. Kylan i vinden brände så smått på kinderna men vad gjorde de när man kan smita ifrån vardagen och dela en stund. Vi hade en härlig stund fyllda med skratt, värme och kärlek. Och att få höra Fredrik säga till Anna att han är stolt över henne varje dag var en lycka.

Bröllopsfotograf Gotland | Tisdagsbröllop vid havet

Att välja plats för sitt bröllop är inte alltid det lättaste. När Elisa och TG skulle planera sitt bröllop var en dröm ett fin strand utomlands. Valet blev tillslut vackra Fridhem på Gotland. En varm tisdag i augusti mötte jag upp dom vid Fridhems pensionat för att föreviga förberedelserna inför deras dag. Sedan följde vigseln i det lilla kapellet på vägen ut mot Högklint, som jag som är uppväxt på Gotland till och med har missat. Efter en kortare promenad tillbaka till pensionatet och brudskål gick vi ner mot stranden för porträtten. Om inte den stranden kommer i närheten av att vara utomlands då vet jag inte!

Efter porträttfotograferingen som avslutades med en kortare regnskur så gick brudparet tillbaka till sina gäster som roade sig med kubb såklart!

Jag lämnade brudparet för att njuta av middagen och mötte sedan upp dom för några sista porträtt i solnedgången, TG:s morgongåva till sin numera fru. Att ta några sista porträtt i solnedgången är något som jag verkligen rekommenderar alla brudpar.

Bröllopsfotograf Gotland | Kristian & Linn

Bröllopsfotograf Gotland 

En fantastiskt härlig juli dag var det dags för Linn och Kristian att bli äkta makar. Kristian och jag har känt varandra ända sedan lågstadiet. Och när han träffade sin älskade Linn samma år som vi tog studenten var det tidigt klart att han verkligen träffat den rätte! Att dessa tu är nära vänner är något jag jag med stolthet säger. Och inte mindre rörd och stolt blev man efter att få delat deras fantastiska bröllopsdag med dom, deras släkt och vänner.

Porträtt längs Ekstakusten

Vi började med att åka ut till vackra Ekstakusten (äääälskar) för att fotografera porträtt. Som sig bör på en ö bjöd dagen på blåst men när jag såg vad detta gjorde med Linns klänning bubblade jag inombords och visste redan att detta kommer bli magiskt! Jag vet ju dessutom hur jäkla fina dessa tu är tillsammans och inte mindre denna dag.

Efter detta bar det av till Väte kyrka och vigsel. Förväntas fulla gäster och en härligt bubbligt brudpar det går inte att misslyckas. När brudparet tillsammans med sina vänner sjunger ”100%” procent var trycket och glädjen hög i kyrkan! Tack förresten att ni förvarnade mig om sången, det är något med mig och sång av brudpar i kyrka som gör att jag vill storgråta..

Efter vigsel och massor av kramar, ja blir lätt så med runt 100 gäster, bar det av till logen i Hejde, som när mina föräldrar var små var en självklar punkt för dans. Till denna dag hade Kristian, Linn och deras familjer gjort ett hästjobb med att återställa denna vackra plats för bröllop. En magiskt kväll som jag efter en sista fotografering i solnedgången fick njuta av som gäst, inte alltid man får de privilegiet!

Bröllopsfotograf Gotland | Hemligt bröllop bara vi två

Bröllopsfotograf Gotland

Att planera ett bröllop kan innebära oändligt många val av kläder, blommor, mat, gästlista, festlokal och allt annat. Eller så väljer man att bara vara vi två på en plats som betyder mycket och bara njuta av lugnet tillsammans. Många börjar planera sitt bröllop redan som liten och jag vet att när jag var liten drömde jag om ett stort prinsessbröllop. Nu vet inte jag vad Victoria eller Simon drömde om när dom var små, men när det var dags för dom att gifta sig valde dom vackra Gotland där dom spenderat otaliga sommarsemestrar och under sin semester i år var det äntligen dags.
Ingen av deras vänner eller familj hemma visste något, jag kände mig ärad kvällen innan när vi sågs och jag insåg att jag och vigselförrättaren var de enda som visste.

Så fredag förmiddag var de så dags för de att vigas. En fin stund som de endast delade tillsammans med vigselförättaren. På kvällen träffades vi vid deras älskade Djupvik och under två timmar njöt vi av omgivningarna och dom av varandra och deras kärlek samtidigt som vi skapade fina minnen att visa för nära och kära där hemma som blev glatt överraskade av nyheten av bröllopet!