Inspiration från Blomsterrummet

Som bröllopsfotograf får jag ofta chansen att jobba tillsammans med andra leverantörer. Tillsammans med Blomsterrummet i Uppsala hade jag en stylad fotografering strax utanför Uppsala, men jag har också fått fotografera företagsporträtt åt dom. Letar ni efter florist i Uppsala med omnejd kan jag varmt rekommendera att ni tar er till deras fina butik i centrala Uppsala.

För ett tag sedan sammanställde jag frågor från Instagram om blommor till bröllop som de nu har svarat på och jag hoppas ni kan hitta lite inspiration till er dag från deras svar nedan.

Blomsterrummet-11.jpg

Vad är er personliga favoritstil på brudbukett?

Vår personliga favorit  när det gäller brudbuketter är lite större, fylliga handbundna buketter med romantisk trädgårdskänsla. Rund men med något som spretar lite för att ge buketten mer liv. Mer blommor än grönt.

Vilka trender har ni sett senaste året?

Det har länge varit populärt med ljusa toner som ljusrosa och vitt. De stora och maffiga buketterna är trendigt med en ordnad känsla av spretiga trädgårdsblommor, gärna många olika sorters blommor. Mer blommor än grönt även om eucalyptusen hänger kvar. Den har också blivit mer trendigt med ovala buketter.

Hur mycket skiljer sig säsongerna och vad för blommor man kan få tag i?

Den vanligaste perioden för bröllop hos oss är mellan maj och augusti. Vi har märkt att det börjar bli allt vanligare i slutet av augusti och även i september/oktober. Sen finns det ju alltid några vinterbröllop december-mars också.
Blommorna skiljer sig mycket efter säsong, t.ex rosor, trädgårdsrosor, nejlikor, tistel, stjärnflocka och prärieklocka är några av de sorter som finns året om. Sen varierar blommorna efter säsong på våren finns mycket anemoner, ranunklar, på sommaren kommer pionerna, luktärter och annat somrigt. Sensommar/hösten är hortensian populär, även olika gräs, kvistar och spretigt är vackert under höstsäsongen. Riktig vinterbukett med julrosor är supervackert.

Hur vanligt är det att ni får göra mer än bara brudbukett och corsage?

Att ha brudbukett, corsage, tärnbuketter och någon form av blommor att dekorera middagsborden med är vanligt. Även vanligt med hårblommor, corsage även till bestmans och andra blommor till festlokalen. Vi tipsar alltid att det är vackert med en fin helhet för hela brudföljet med blommor som ingår i temat.
Ungefär 3 av 10 bröllop som bara har brudbukett och corsage.

HöstbröllopLydinge-132.jpg
HöstbröllopLydinge-141.jpg

Tack snälla Blomsterrummet för er inspiration! Bilderna ovan är från vår stylande höstfotografering tillsammans med MirjaMira makeup på vackra Lydinge säteri.